x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

Utwórz nowy profil Nie pamiętasz hasła?
Follow Me on Pinterest
Przepisy » Regional » Europa Wschodnia » Europa wschodnia » Smażona Wątroba Wołowa

Smażona Wątroba Wołowa
Składniki obliczone na Porcji
» 2.00łyźka/i śmietany
» Mąka pszenna
» 5.00łyźka/i oleju
» 700.00gram Wątroby wołowej
» 3.00 cebule
» 2.00szklanka/i mleka
» sól i pieprz


Kcal
0.00
Czas przygotowania ok.
ca. Min.
Czas gotowania/pieczenia ok.
ca. Min.
Okres odpoczynku
ca. 1 Min.
Poziom trudności
proste
Autor:
  • Smażona Wątroba Wołowa




/ Zdjęcie
Autor: Lolo Schneider
Recenzje: 0
Komentarze: 0
Tak ugotujesz ten przysmak:
1 Wątróbkę uzdatnić, mocząc ją około 60 minut w mleku z kilkoma kroplami limety. Teraz pokroić w plasterki. Plasterki obtoczyć w mące i bez przypraw położyć na patelniena rozgrzany olej i smażyć z obu stron.
2 Gdy wątróbka się przyrumieni dodać śmietanę i pokrojoną w piórka cebulę i smażyć aż cebula zmięknie. UWAGA: Wątroba staje się twarda gdy zbyt wcześnie doda się sól, wątróbka twardnieje także gdy za powoli smażymy.
3 Usmażoną wątróbkę przełożyć na talerz i teraz dopiero posolić i popieprzyć troszeczke. JA lubie z ryżem (dodac troche koncentratu pomidorowego) lub z ziemniakami. Smacznego kochani!
 

Ten przepis nie ma odpowiedniego wina
 
Super!

Tutaj można zeskanować kod kreskowy z telefonem - i masz przepis zawsze przy sobie!
Miłej zabawy!


Kliknij tutaj, aby zobaczyć powiększenie QR-Kodu

 
Komentarze innych użytkowników
 

 
 
x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

x
 Nowa książka kucharska: Tytuł książki


 
x
 Utwórz nową kategorię


 
x
polecić
Twoje imię:
Proszę wpisać swoje imię
Twój e-mail:
Proszę podaj adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Odbiorca e-mail:
Proszę podać adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Wiadomość:
 
x
 
Domowy smalec z kiełbasą Rosół chiński Burrito Surówka z kalarepy Sok malionowo-cytrynowy Tort śmietankowo truskawkowy Sok marchwiowo-jabłkowy Sos czosnkowy Ziemniaki z mizerią Mielone z kaszą Zapiekanki z Kiełbasą i cebulką Ciasto francuskie ze szpinakiem i fetą Kotlet schabowy z ziemniakami Łosoś w panierce Placki ziemniaczane Penne z krewetkami i rukola Makaron z sosem pomidorowym i krewetkami Placek z dyni Pasta łososiowa Kapusta na krótko Parówki z kartofel salat Faszerowane jajka Makaron w sosie śmietanowym z mielonym Mus brzoskwiniowy Soufflè z gruszkami Ciasto marchewkowe Zrazy z cebulą Sałatka włoska Spaghetti z krewetkami Uszka z mięsem
 


Nasi Partnerzy
Reklamuj u nas