x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

Utwórz nowy profil Nie pamiętasz hasła?
Follow Me on Pinterest
Przepisy » Rodzaj menu » Danie główne » Dania z warzyw » Zupa z Kalafiorem i cukinia

Zupa z Kalafiorem i cukinia
Składniki obliczone na Porcji
» 1.00sztuka Cukinia
» 1.00sztuka Kalafior
» 2.00łyźka/i jogurt
» 2.00sztuka Ziemniak - duze
» 2.00litr/y wywar warzywny albo po prostu woda
» sol, pieprz, listek laurowy, sok z cytryny


Kcal
0.00
Czas przygotowania ok.
ca. Min.
Czas gotowania/pieczenia ok.
ca. Min.
Okres odpoczynku
ca. 0 Min.
Poziom trudności
proste
Autor:




/ Zdjęcie
Autor:
Recenzje: 0
Komentarze: 0
Tak ugotujesz ten przysmak:
1 Cukinię i kalafior umyj, osusz, odetnij końcówki, zetrzyj grubo na tarce (kilka niewielkich różyczek możesz zostawić w całości do dekoracji). Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w drobną kostkę.
2 Warzywa zalewamy wywarem warzywnym, dodajemy mały listek laurowy, gotujemy. Przyprawiamy do smaku, solą, pieprzem, kilkoma kroplami soku z cytryny. Odlewamy pół szklanki wywaru, dokładnie wymieszamy z jogurtem i zabielamy zupę.
3 Serwowac na cieplo. Posypac posiekana pietruszka albo koperkiem, salezy od ciebie.
 

Ten przepis nie ma odpowiedniego wina
 
Super!

Tutaj można zeskanować kod kreskowy z telefonem - i masz przepis zawsze przy sobie!
Miłej zabawy!


Kliknij tutaj, aby zobaczyć powiększenie QR-Kodu

 
Komentarze innych użytkowników
 

 
 
x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

x
 Nowa książka kucharska: Tytuł książki


 
x
 Utwórz nową kategorię


 
x
polecić
Twoje imię:
Proszę wpisać swoje imię
Twój e-mail:
Proszę podaj adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Odbiorca e-mail:
Proszę podać adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Wiadomość:
 
x
 
Pieczone jabłka Kurczak z czosnkiem po prowansalsku Jak robic placki ziemniaczane Makaron ryżowy Frytki i leczo z kurczakiem Sałatka na słodko Ricotta z sosem malinowym Ragu alla bolognese Fasolka po Egipsku Surówka z kapusty Faszerowane warzywa Pomidorki ze szpinakiem Meksykański omlet Winegret z octem balsamicznym Sałatka z rzodkiewką Smażone grzyby Kurczak w papilotach Kluski z twarogiem i boczkiem Pierogi z mięsem Bitki wołowe w sosie Pomidorki z nadzieniem Ziemniaki z jajkiem Fasolka po bretońsku Sałatka z śledziem Ogórki z chili Jajko na szpinaku Azjatycka sałatka Sandacz po włosku Pierś z kurczaka w ziołach prowansaldzkich Warzywa z grilla
 


Nasi Partnerzy
Reklamuj u nas