x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

Utwórz nowy profil Nie pamiętasz hasła?
Follow Me on Pinterest
Przepisy » Rodzaj menu » Danie główne » Wieprzowina » Galaretka z wieprzowiny

Galaretka z wieprzowiny
Składniki obliczone na Porcji
» 400.00gram mięsa wieprzowego
» 3/4 litra rosołu
» 2.00 marchewki gotowane
» 1.00puszka/i groszku
» opakowanie liście pietruszki
» 1.00 cebula
» 2.00dekagram żelatyny


Kcal
0.00
Czas przygotowania ok.
ca. Min.
Czas gotowania/pieczenia ok.
ca. Min.
Okres odpoczynku
ca. 12 Std. 0 Min.
Poziom trudności
proste
Autor:
  • Galaretka z wieprzowiny




/ Zdjęcie
Autor: Puschi Puh
Recenzje: 1
Komentarze: 0
Tak ugotujesz ten przysmak:
1 Cebulę na oleju lekko podsmazyc, zalać rosołem i podgotować, jeżeli potrzeba dodać do rosołu przyprawy - kieruj sie smakiem. Dodac ugotowanego mięsa wieprzoego. Podgotować wszystko przez chwilę, mięso wyjąć, rosół dobrze odtłuścić, odcedzić i dobrze wymieszać z żelatyną.
2 Teraz mięso obrać ze skóry, pokrajać na kawałki. Dno okrągłych miseczek pokryć cienką warstwą stygnącej galarety, ostudzić i na galarecie ułożyć groczek i marchewki pociete.
3 Mięso podzielić na równe porcje, dodac do miseczek, zalać kilkoma łyżeczkami galarety i ostudzić dobrze, aby przybranie i mięso przylgnęło do galarety. Krzepnącą galaretą powtórnie zalać mięso tak; aby zostało nią całkowicie przykryte i galaretę ostudzić. Przed podaniem foremki na kilka sekund zanurzyć w gorącej wodzie, wyjąć z miseczek i wydać porcjami. Podawać z zimnymi sosami lub octem/cytrynka..
 

Ten przepis nie ma odpowiedniego wina
 
Super!

Tutaj można zeskanować kod kreskowy z telefonem - i masz przepis zawsze przy sobie!
Miłej zabawy!


Kliknij tutaj, aby zobaczyć powiększenie QR-Kodu

 
Komentarze innych użytkowników
 

 
 
x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

x
 Nowa książka kucharska: Tytuł książki


 
x
 Utwórz nową kategorię


 
x
polecić
Twoje imię:
Proszę wpisać swoje imię
Twój e-mail:
Proszę podaj adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Odbiorca e-mail:
Proszę podać adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Wiadomość:
 
x
 
Makrela z Warzywami Jajka sadzone Schab i ziemniaki Surówka z kapusty kiszonej Masło czosnkowe ze szpinakiem Koktajl bananowo arbuzowy Koktajl pomidorowo-jogurtowy Krem z dyni Szparagi z szynką i sosem Ostre skrzydełka Sos z jabłkiem i chrzanem Paluchy czosnkowo - serowe Kluski lane na mleku Sałatka warstwowa "Gyros" Chiński makaron z warzywami Turecki Bulgur lub Kisir Kanapki y wafli ryzowych Kurczak Słodko Kwaśny Wołowina po pekińsku Sernik leniwców Ostry dip turecki Młoda kapustka z koperkiem Sałatka warzywna z serem feta i sałatą lodową Gulasz z jelenia w czerwonym winie Pomarańczowy napój Sałatka brokułowa Fasolka po Egipsku Sernik z brzoskwiniami Pyszne kanapki Owsianka ze śliwką
 


Nasi Partnerzy
Reklamuj u nas