x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

Utwórz nowy profil Nie pamiętasz hasła?
Follow Me on Pinterest
Przepisy » Rodzaj menu » Desery » Słodkości - Desery » Babka piaskowa

Babka piaskowa
Składniki obliczone na Porcji
» 20dekagram mąki pszennej
» 5dekagram mąki ziemniaczanej
» 20dekagram cukru
» 13dekagram masła
» 4sztuka jajka
» 4łyźka/i mleka
» 1/2opakowanie proszku do pieczenia
» 1opakowanie cukru wanieliowego
» cukier puder do posypania


Kcal
0.00
Czas przygotowania ok.
ca. Min.
Czas gotowania/pieczenia ok.
ca. Min.
Okres odpoczynku
ca. 0 Min.
Poziom trudności
proste
Autor:
  • Babka piaskowa




/ Zdjęcie
Autor: Anna Kolibaj
Recenzje: 1
Komentarze: 0
Tak ugotujesz ten przysmak:
1 Masło utrzeć na puch. Nadal ucierając dodawać kolejno jaja, cukier, obie mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia, mleko, a na koniec cukier waniliowy.
2 Przełożyć ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem. Piec około 30-40 minut w średnio gorącym piekarniku.
3 Ostudzoną babkę posypać cukrem pudrem.
 

Ten przepis nie ma odpowiedniego wina
 
Super!

Tutaj można zeskanować kod kreskowy z telefonem - i masz przepis zawsze przy sobie!
Miłej zabawy!


Kliknij tutaj, aby zobaczyć powiększenie QR-Kodu

 
Komentarze innych użytkowników
 

 
 
x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

x
 Nowa książka kucharska: Tytuł książki


 
x
 Utwórz nową kategorię


 
x
polecić
Twoje imię:
Proszę wpisać swoje imię
Twój e-mail:
Proszę podaj adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Odbiorca e-mail:
Proszę podać adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Wiadomość:
 
x
 
Szybka pomidorówka Sałatka z kapusty pekińskiej Sos paprykowo-miodowy Chłodnik z botwinki Fasolka szparagowa z pieczarkami Pizza hawajska Pasta pomidorowa z jajkiem Szparagi z masłem Słono pikantny kurczak Fasolka szparagowa Fasolka szparagowa Zapiekanka z ziemniaków na smalcu Kotlety z karkówki Sok malinowo-miętowy Naleśniki cebulowe Kurczak z czosnkiem po prowansalsku Risotto z groszkiem i bekonem Pyszny puchar Souffle ze szpinakiem Ruloniki z kurczaka Chłodnik z jabłek Jak robic Hummus Naleśniki z twarogiem zupa krem z czerwonej kapusty Sos do jajek Ciastka z toffi Schabowy z frytkami Kule z nadzieniem morelowym Bagietka francuska Dżem jabłkowo-malinowy
 


Nasi Partnerzy
Reklamuj u nas