x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

Utwórz nowy profil Nie pamiętasz hasła?
Follow Me on Pinterest
Przepisy » Rodzaj menu » Danie główne » Dania z warzyw » Jak robic Hummus

Jak robic Hummus
Składniki obliczone na Porcji
» 250gram odsączonej ciecierzycy z puszki (lub ugotowanej**)
» 2 zabek czosnku
» 7łyźka/i oliwy z oliwek
» 1łyźka/i ziaren z sezamu
» Sól i pieprz
» sok z 0,5 cytryny


Kcal
0.00
Czas przygotowania ok.
ca. Min.
Czas gotowania/pieczenia ok.
ca. Min.
Okres odpoczynku
ca. 0 Min.
Poziom trudności
proste
Autor:
  • Jak robic Hummus




/ Zdjęcie
Autor: Puschi Puh
Recenzje: 1
Komentarze: 0
Tak ugotujesz ten przysmak:
1 Uprażony sezam zmielić, potem dodać oliwę e i dokładnie zblendować. Do powstałej pasty dodać pozostałe składniki: czosnek, sok z połówki cytryny oraz olej. Zmiksować. Dodawać stopniowo ciecierzycę i razem miksować na pastę. Nastepnie wlewać stopniowo wodę z gotowania ciecierzycy, a później w razie potrzeby zimną wodę (w sumie ok. 100 ml) i cały czas miksować aż powstanie jednorodna, gładka i kremowa masa. Im dłużej miksujemy tym hummus będzie bardziej kremowy, mniej ziarnisty. Im więcej dodamy wody, tym będzie mniej gęsty. W razie potrzeby doprawić go soląi cytryna. Do tego podaje chlebek naan :) Smacznego
 

Ten przepis nie ma odpowiedniego wina
 
Super!

Tutaj można zeskanować kod kreskowy z telefonem - i masz przepis zawsze przy sobie!
Miłej zabawy!


Kliknij tutaj, aby zobaczyć powiększenie QR-Kodu

 
Komentarze innych użytkowników
 

 
 
x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

x
 Nowa książka kucharska: Tytuł książki


 
x
 Utwórz nową kategorię


 
x
polecić
Twoje imię:
Proszę wpisać swoje imię
Twój e-mail:
Proszę podaj adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Odbiorca e-mail:
Proszę podać adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Wiadomość:
 
x
 
Winegret z octem balsamicznym Zapiekanka z ziemniaków na smalcu Gruszka w bekonie z dressingiem Balsamico Ryba zapiekana w śmietanie Kalafior z curry Panierowana panga Pasta al Tonno Frytki ze schabem i jajkiem Sałatka z łososiem Mieszana sałatka owocowa Francuskie paluszki Suflet czekoladowy Puree z fasoli Chłodnik z botwinki Surówka marchewkowo- buraczana Sałatka z selera naciowego Pieczone udka kurczaka w miodzie i chilli Sok owocowy Makaron żytni razowy z sosem pomidorowym i kurczakiem Leczo z cukinii z ziemniakami Krem z grzybów Sałatka z jajkiem i kalafiorem Koktajl pomidorowo-jogurtowy Sernik z makiem Placki kanadyjskie Zupa brokułowa Fale dunaju Skrzydełka w miodzie. Krokiety Tarta porzeczkowa
 


Nasi Partnerzy
Reklamuj u nas