x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

Utwórz nowy profil Nie pamiętasz hasła?
Follow Me on Pinterest
Przepisy » Rodzaj menu » Danie główne » Dziczyzna » Gulasz z jelenia w czerwonym winie

Gulasz z jelenia w czerwonym winie
Składniki obliczone na Porcji
» 700gram mięsa gulaszowego z jelenia
» 1szklanka/i wina czewonego wytrawnego
» 4 ziarna ziela angielskiego
» 3 ząbki czosnku
» 1łyźeczka/i suszonej papryki
» 1łyźeczka/i rozmarynu
» kilka ziaren jałowca
» sól i pieprz
» majeranek
» DO SMAZENIA
» tłuszcz do smażenia
» 2sztuka cebuli
» 150gram  podgrzybków


Kcal
0.00
Czas przygotowania ok.
ca. Min.
Czas gotowania/pieczenia ok.
ca. 3 Std. Min.
Okres odpoczynku
ca. 0 Min.
Poziom trudności
proste
Autor:
  • Gulasz z jelenia w czerwonym winie




/ Zdjęcie
Autor: Puschi Puh
Recenzje: 0
Komentarze: 0
Tak ugotujesz ten przysmak:
1 Mieszamy wszystkie przyprawy na marynate i nacieramy umyte i okrojone w kawalki mieso. Odstawiamy na minimum 3 godziny do lodowki.
2 Nastepnie w patelni rozgrzać tłuszcz, przysmażyć przez kilka minut pokrojoną cebulę az sie zeszkli. Włożyć mięso razem z marynatą i smażyć aż się przyrumieni.
3 Podlać resztą wina i niewielką ilością wody. Dusić pod przykryciem, od czasu do czasu podlewać wodą.
4 Grzybki obgotować przez ok 15-20 min, odcedzić, przepłukać zimną wodą , przekroić na mniejsze kawałki , dodać do gulaszu po ok pierwszej godzinie duszenia.
5 Duszenie trwa ok. 2,5 - 3 godzin na niskim ogniu. Do tego super pasuja kopytka i czerwona kapusta naslodko-kwasno.
 

Ten przepis nie ma odpowiedniego wina
 
Super!

Tutaj można zeskanować kod kreskowy z telefonem - i masz przepis zawsze przy sobie!
Miłej zabawy!


Kliknij tutaj, aby zobaczyć powiększenie QR-Kodu

 
Komentarze innych użytkowników
 

 
 
x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

x
 Nowa książka kucharska: Tytuł książki


 
x
 Utwórz nową kategorię


 
x
polecić
Twoje imię:
Proszę wpisać swoje imię
Twój e-mail:
Proszę podaj adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Odbiorca e-mail:
Proszę podać adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Wiadomość:
 
x
 
Surówka z selera i jabłka Portugalskie Cebolada Leczo przepis babci Tort śmietankowo truskawkowy Napój cytrynowo-miętowy Bagietka faszerowana z miesem i serem Francuskie paluszki Tort śmietankowo ananasowy Sałatka z gruszką i pamezanem Shake z jogurtem i mango Kurczak w winie Tort śmietanowy z truskawkami Teryna warzywna Kotlety schabowe po amerykańsku Fasolka z sałatą Zapiekanka z szpinakiem i ziemniakami Zupa z łososia Chleb turecki Szaszłyki Makaron z pomidorami Pieczone udka kurczaka w miodzie i chilli Sałatka z kaczką Pulpeciki w sosie pomidorowym Owocowe orzeźwienie Sok malinowo-miętowy Tarta z warzywami Mielone z kaszą Makaron z pieczarkami Ryż z curry i kurczakiem Pizza doskonała dla dzieci
 


Nasi Partnerzy
Reklamuj u nas