x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

Utwórz nowy profil Nie pamiętasz hasła?
Follow Me on Pinterest
Przepisy » Rodzaj menu » Danie główne » Obiady » Bakłażany faszerowane mięsem

Bakłażany faszerowane mięsem
Składniki obliczone na Porcji
» 4 bakłażany
» 500gram mielonego mięsa z wolowiny
» 1 cebula
» 200gram przecieru pomiorowego
» 3 duże ząbki czosnku
» 1łyźeczka/i vegety
» sól świeżo mielony pieprz
» 1pęczek pietruszki, posiekana
» olej do smarowania formy


Kcal
0.00
Czas przygotowania ok.
ca. Min.
Czas gotowania/pieczenia ok.
ca. Min.
Okres odpoczynku
ca. 0 Min.
Poziom trudności
proste
Autor:
  • Bakłażany faszerowane mięsem




/ Zdjęcie
Autor: Puschi Puh
Recenzje: 0
Komentarze: 0
Tak ugotujesz ten przysmak:
1 Bakłażana nalezy obrac w "zebre". Kilka razy ostrym nozem powcinac dziurki i wlozyc nastepnie do miski z zimna i dobrze solona woda. Tk pozostawic na 10 Minut. W tym czasie rozgrzac piekarnik na 180°. Bakłażana caloscia (nie przecinac) ulozyc w piekarniku i piec przez 40 Minut az sie stanie calkiem miekki.
2 W międzyczasie przygotujemy farsz. Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej olej, zeszklij cebulę i czosnek, a następnie dodaj mięso, mieszając podsmażaj przez 5-6 minut, aż się zetnie i dolej przecier pomidorowy. Dodaj po teraz wczystkie przypray i dopraw do smaku. Na średnim ogniu gotuj jeszcze dobre 15 minut, aż smaki się połączą.
3 Teraz nalezy wyjac upieczonego bakłażana i wciac przy pomocy widelca gniazdo, czyli wglebienie (nie przecinac na pol!) Te gniazdko wypelniamy nastepnie farszem. Teraz bakłażany umieszczamy w naczyniu do pieczenia (ktore nalezy wysmarowac olejem) i pieczemy dalej 15-20 minut. Gotowe. Smacznego!
 

Ten przepis nie ma odpowiedniego wina
 
Super!

Tutaj można zeskanować kod kreskowy z telefonem - i masz przepis zawsze przy sobie!
Miłej zabawy!


Kliknij tutaj, aby zobaczyć powiększenie QR-Kodu

 
Komentarze innych użytkowników
 

 
 
x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

x
 Nowa książka kucharska: Tytuł książki


 
x
 Utwórz nową kategorię


 
x
polecić
Twoje imię:
Proszę wpisać swoje imię
Twój e-mail:
Proszę podaj adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Odbiorca e-mail:
Proszę podać adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Wiadomość:
 
x
 
Kurczak z warzywami na parze Sałatka z ananasem Pyzy z mięsem Włoski kalafior z pomidorami Sałatka z wędzonym kurczakiem Cielęcina z frytkami Pleśniak Omlet z truskawkami Ciastka z truskawkami ŁOSOŚ W CYTRYNOWYM SOSIE Twaróg brzoskwiniowy Naleśniki z kurczakiem Filet z kurczaka w sosie pesto z makaronem Sałatka z krewetkami i rukolą Kalafior z curry Koktajl mango & kiwi Naleśniki z twarogiem Pyszna surówka Makaron żytni razowy z sosem pomidorowym i kurczakiem Galaretka z wieprzowiny Ogórki iszone z chili Ciasto truskawkowo-rabarbarowo-orzechowe Brokuły w piwnym cieście Kurczak zapiekany w pomidorach Fale dunaju Smażona kaszanka Sałatka z tuńczyka Sałatka z piersi kurczaka Biała kiełbasa w sosie piwnym Sałatka z łososiem
 


Nasi Partnerzy
Reklamuj u nas