x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

Utwórz nowy profil Nie pamiętasz hasła?
Follow Me on Pinterest
Przepisy » Sposób przygotowania » Śniadanie » chleb z orzechami

chleb z orzechami
Składniki obliczone na Porcji
» 4.00dekagram drożdży
» kg mąki żytniej
» 25.00dekagram mąki przennej
» 30.00dekagram orzechów
» 2.00łyźka/i śmietany
» 2.00sztuka jajka
» 3.00łyźka/i mleka
» 1.00łyźeczka/i cukru
» 1.00szczypta soli
» 1.00sztuka żółtka


Kcal
0.00
Czas przygotowania ok.
ca. Min.
Czas gotowania/pieczenia ok.
ca. Min.
Okres odpoczynku
ca. 20 Min.
Poziom trudności
proste
Autor:
  • chleb z orzechami




/ Zdjęcie
Autor: aagaa93
Recenzje: 0
Komentarze: 0
Tak ugotujesz ten przysmak:
1 Drożdże rozpuszczamy w niewielkiej ilości mleka lub wody.
2 Mieszamy mąkę i sól, dodajemy do tego rozpuszczone drożdże, mieszamy ręką, dodając wodę wyrabiamy ręką. Musi być gęściejsze niż na kluski.
3 Ciasto wygniatamy około 5 min. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. Musi powiększyć się dwukrotnie.
4 Gdy wyrośnie dodajmy orzechy i formujemy chleb, nacinamy, smarujemy żółtkiem i pieczemy około 70 min.
 

Ten przepis nie ma odpowiedniego wina
 
Super!

Tutaj można zeskanować kod kreskowy z telefonem - i masz przepis zawsze przy sobie!
Miłej zabawy!


Kliknij tutaj, aby zobaczyć powiększenie QR-Kodu

 
Komentarze innych użytkowników
 

 
 
x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

x
 Nowa książka kucharska: Tytuł książki


 
x
 Utwórz nową kategorię


 
x
polecić
Twoje imię:
Proszę wpisać swoje imię
Twój e-mail:
Proszę podaj adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Odbiorca e-mail:
Proszę podać adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Wiadomość:
 
x
 
Sałatka z marchwi Sałatka z pieczarkami Pierożki z ciasta filo Sałatka z serem feta Makaron z serem mascarpone Kulki ryżowe Sałatka z łososiem Surówka z kapusty Turecki Bulgur lub Kisir Portugalska sałatka Pikantne parówki Pulpety z drobiu Jajecznica z pomidorami Delikatna sałatka Chleb turecki Pyzy z mięsem Kapusta na krótko Borek z mięsem mielonym i feta Kurczak zapiekany w pomidorach Bigos wiosenny Śledziowy tatar ze szczypiorkiem Sałatka z papryki Sałatka ziemniaczana Truskawki z mascarpone Zupa migdałowa Faszerowane jajka Surówka z selera Gruszka zapiekana w bekonie Jak zrobić zupę grzybową Drink pomarańczowy
 


Nasi Partnerzy
Reklamuj u nas