x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

Utwórz nowy profil Nie pamiętasz hasła?
Follow Me on Pinterest
Przepisy » Sposób przygotowania » Dania z ciasta » Ciasto francuskie ze szpinakiem i fetą

Ciasto francuskie ze szpinakiem i fetą
Składniki obliczone na Porcji
» 200.00gram szpinaku
» 250.00gram sera feta
» 2.00szczypta soli
» 1.00łyźeczka/i pieprzu
» 200.00mililitr/y wody
» 1.00łyźeczka/i soli
» 500.00gram masła
» 150.00gram mąki krupczatki
» 250.00gram mąki pszennej


Kcal
0.00
Czas przygotowania ok.
ca. Min.
Czas gotowania/pieczenia ok.
ca. Min.
Okres odpoczynku
ca. 0 Min.
Poziom trudności
proste
Autor:
  • Ciasto francuskie ze szpinakiem i fetą




/ Zdjęcie
Autor: aagaa93
Recenzje: 0
Komentarze: 0
Tak ugotujesz ten przysmak:
1 Ciasto francuskie : Sól rozpuścić w wodzie. 75g masła rozpuścić w garnuszku. Mąki wymieszać z wodą, solą, masłem i zagnieść. Włożyć do lodówki na 1 h. Resztę masła zwałkować na prostokątny placek i schować do lodówki na 2 h. Ciasto z lodówki rozwałkowujemy na prostokąt, masło kładziemy na ciasto. Całość wałkujemy i składamy na placek. Wkładamy do lodówki na 1 h. Wyciągamy, rozkładamy, rozwałkowujemy i tak powtarzamy 4 razy.
2 Nadzienie : Szpinak oczyścić, podsmażyć na patelni i nałożyć do miseczki. Ser feta pokroić w kosteczki i dodać do szpinaku.
3 Na ciasto francuskie nałożyć nadzienie i zawijać. ( Można całość posypać sezamem ) Ciasto francuskie ze szpinakiem i fetą
4 Tak aby powstała forma ciasta, zapiec około 35 min w piekarniku. Ciasto francuskie ze szpinakiem i fetą
 

Ten przepis nie ma odpowiedniego wina
 
Super!

Tutaj można zeskanować kod kreskowy z telefonem - i masz przepis zawsze przy sobie!
Miłej zabawy!


Kliknij tutaj, aby zobaczyć powiększenie QR-Kodu

 
Komentarze innych użytkowników
 

 
 
x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

x
 Nowa książka kucharska: Tytuł książki


 
x
 Utwórz nową kategorię


 
x
polecić
Twoje imię:
Proszę wpisać swoje imię
Twój e-mail:
Proszę podaj adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Odbiorca e-mail:
Proszę podać adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Wiadomość:
 
x
 
Włoska sałatka z pieczarek Winegret z octem balsamicznym Fasola po bretonsku Miód pitny Makaron ze szpinakiem i serem Surówka z kalarepy Karkówka z grilla Tureckie kofty - klopsy tureckie z czosnkiem Tosty z parówką i masłem Babka Mus pomaranczowy na bialym winie Sałatka do mięs Sałatka gyros Jogurt z miodem i orzechami Krwawa Mery Pizza doskonała dla dzieci Placki bananowe Muffinki czekoladowe z bananami według Nigelli Kanapki y wafli ryzowych Śledzie w sosie czosnkowym Sałatka owocowa Dukkah Ciasto bananowe Turecki Bulgur lub Kisir Zielony sos Zapiekanka z ziemniakami i mielonym Fasolka szparagowa z pieczarkami Czekoladowe babeczki z lukrem. Mięso mielone z ziemniakami w sosie Makaron ryżowy
 


Nasi Partnerzy
Reklamuj u nas