x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

Utwórz nowy profil Nie pamiętasz hasła?
Follow Me on Pinterest
Przepisy » Regional » Europa » Grecja » Musaka wegetariańska

Musaka wegetariańska
Składniki obliczone na Porcji
» 2.00sztuka bakłażana
» 2.00szczypta soli
» 2.00sztuka ziemniaków
» 2.00łyźka/i oliwy
» 1.00puszka/i pomidorów
» 1.00szklanka/i czerwonego wina
» 1.00sztuka cebuli
» 3.00łyźka/i papryka słodka
» 1.00łyźka/i oregano
» 4.00sztuka marchwi
» 4.00ząbek czosnku
» 1.00łyźka/i gałka muszkatołowa
» 4.00łyźka/i mąki
» 2.00szklanka/i mleka
» 3.00sztuka żółtka
» 1.00szklanka/i parmezanu


Kcal
0.00
Czas przygotowania ok.
ca. Min.
Czas gotowania/pieczenia ok.
ca. Min.
Okres odpoczynku
ca. 0 Min.
Poziom trudności
proste
Autor:




/ Zdjęcie
Autor:
Recenzje: 0
Komentarze: 0
Tak ugotujesz ten przysmak:
1 Bakłażany pokroić w paski, posolić i odstawić na 30 min do momentu puszczenia soku.
2 Cebulę kroimy w kostkę i smażymy. Dodajemy przyprawy i wino.
3 Marchew trzemy na tarce i dodajmy do masy również z pomidorami i czosnkiem.
4 Całość przyprawiamy.
5 Na patelni zasmażamy mąkę, masło, żółtka, ser.
6 Do naczynia nakładamy bakłażany, ziemniaki oraz warstwę z pomidorami.
7 Wszystko polewamy sosem i posypujemy serem.
8 Całość pieczemy 30 min.
 

Ten przepis nie ma odpowiedniego wina
 
Super!

Tutaj można zeskanować kod kreskowy z telefonem - i masz przepis zawsze przy sobie!
Miłej zabawy!


Kliknij tutaj, aby zobaczyć powiększenie QR-Kodu

 
Komentarze innych użytkowników
 

 
 
x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

x
 Nowa książka kucharska: Tytuł książki


 
x
 Utwórz nową kategorię


 
x
polecić
Twoje imię:
Proszę wpisać swoje imię
Twój e-mail:
Proszę podaj adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Odbiorca e-mail:
Proszę podać adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Wiadomość:
 
x
 
Fasolka szparagowa w bułce tartej Szparagi z szynką i sosem Twaróg z papryką Kluski lane na mleku Ciastka z owocami Kompot wiśniowy z cytryną Jaja w sosie wiosennym Naleśniki z twarogiem, rzodkiewką i szczypiorkiem Roladka z szynką wędzoną i papryką Słodki puchar Sałatka owocowa Pasta rybna Tort śmietanowy z truskawkami Sos tysiąca wysp Surówka marchewkowo- buraczana Suflet czekoladowy Zielony sos Ragu alla bolognese Wiosenny koktajl Steak na sałatce z rukoli Napój cytrynowo-miętowy Gulasz Ziemniaki czosnkowe Pieczone uda Truskawki w biszkopcie Pomidorówka z ryżem Zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem Kotlety z kurczaka Ryż z mięsem i warzywami Schab po japońsku
 


Nasi Partnerzy
Reklamuj u nas